Δελτία Τύπου

apostolakos-opekepeΟ Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρηγόρης Αποστολάκος ενημερώνει ότι ο Οργανισμός, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, πραγματοποίησε στις 15 Μαΐου την πληρωμή της Αμεσης Ενίσχυσης για τα αιγοπρόβατα, προς τους παραγωγούς της Λακωνίας. Η πληρωμή εντάσσεται στα Μέτρα Ειδικής Στήριξης του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 .

Συγκριμένα, διατέθηκαν 440.855,7 € σε 821 Λάκωνες δικαιούχους.

Συνολικά, το ποσόν που πληρώθηκε πανελλαδικά για το ίδιο Μέτρο Στήριξης είναι 12.548.387 €.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συνεχίζει με συνέπεια να ενισχύει τους Λάκωνες όπως και όλους τους Έλληνες παραγωγούς, αξιοποιώντας αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους πόρους. Με την σημερινή πληρωμή ενισχύεται σημαντικά η κτηνοτροφία, η οποία πρέπει να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής υπαίθρου.

Γρηγόρης Αποστολάκος

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

grigoris apostolakosΟ Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρηγόρης Αποστολάκος ενημερώνει ότι ο Οργανισμός, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, πραγματοποίησε στις 28 Νοεμβρίου συμπληρωματική πληρωμή ποσού 434.034,95 € της Εξισωτικής Αποζημίωσης προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας. Συνολικά το 2013 η Εξισωτική Αποζημίωση που έχει κατευθυνθεί προς τον Νομό Λακωνίας είναι 3.297.972,28 € και αφορά 2.388 Λάκωνες παραγωγούς. Συγκεκριμένα:

Τον Ιούλιο διατέθηκαν 1.779.101,62 € .

Τον Οκτώβριο διατέθηκαν 1.084.835,71 €.

Τον Νοέμβριο διατέθηκαν 434.034,95 €.

Η τελευταία πληρωμή περιλαμβάνει :

• 97 επιλαχόντες της 3ης αξιολόγησης που δεν συμπεριλήφθηκαν σε προηγούμενη πληρωμή στο 100% του ποσού ένταξης.

• 284 επιλαχόντες της 3ης αξιολόγησης που συμπεριλήφθηκαν μόνο στην πληρωμή του Ιουλίου.

• 434 δικαιούχους που εξοφλούνται στο υπόλοιπο του ποσού ένταξης.

• και 1570 δικαιούχους που είχαν συμπεριληφθεί σε όλες τις προηγούμενες πληρωμές στο 10% του ποσού ένταξης.

Ενώ έως το τέλος του έτους θα πληρωθούν και όσοι παραγωγοί είχαν αρχικά καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με στόχο την ωφέλεια και την ενίσχυση του Έλληνα αγρότη. Η τρέχουσα πληρωμή αποδεικνύει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία με την οποία κινείται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Ο Οργανισμός, ως όφειλε, τήρησε την νομιμότητα, ζήτησε τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά από όσες αιτήσεις είχαν κριθεί ελλιπείς και εν τέλει ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τον αγροτικό κόσμο της Λακωνίας, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες. Το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των Ελλήνων παραγωγών.

Γρηγόρης Αποστολάκος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

π. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

π. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΑ ΛΑΚΟ Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρηγόρης Αποστολάκος ενημερώνει ότι ο Οργανισμός, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, πραγματοποίησε εγκαίρως στις 31 Οκτωβρίου την πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2013, προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες.

Το συνολικό ποσόν για τον Νομό Λακωνίας είναι 22.310.488,22 € και αφορά 20.303 δικαιούχους, που αποτελούν το 98,41% όσων αιτήθηκαν την ενιαία ενίσχυση. Το ποσοστό αυτό είναι από τα μεγαλύτερα σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Μέσω της γνωστής διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp), οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται, τόσο για το καταβληθέν ποσό, όσο και για τυχόν προβλήματα ή σφάλματα κατά την υποβολή της αίτησης και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής. Η πληρωμή των δικαιούχων με προβλήματα, θα γίνει μετά την διόρθωση των σφαλμάτων ταυτόχρονα με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που προβλέπεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με σεβασμό στον Έλληνα αγρότη και πλήρη συναίσθηση της σημαντικότητας του ρόλου του, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων και την αποτελεσματική λειτουργία του. Με διαφάνεια, συνέπεια και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του, συνεχίζει το έργο του προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας.

Γρηγόρης Αποστολάκος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

apostolakos agrotisΟ Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρηγόρης Αποστολάκος, με αφορμή Κοινοβουλευτική Ερώτηση της Βουλευτού κυρίας Πατριανάκου, σε ότι αφορά στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους του Νομού Λακωνίας, ενημερώνει για τα εξής:

Περισσότερα...

APOSTOLAKOS AGROTESΟ Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Γρηγόρης Αποστολάκος ενημερώνει ότι ο Οργανισμός, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, πραγματοποίησε στις 12 Ιουλίου την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας. Η εξισωτική αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.

Το συνολικό ποσόν για τον Νομό Λακωνίας είναι 1.779.101,62€ και αφορά 1.857 δικαιούχους. Από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου, τα χρήματα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.