Εισηγήσεις

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαι μέσα στους χιλιάδες Έλληνες, στα εκατομμύρια των Ελλήνων, στους εκατοντάδες Έλληνες Βουλευτές, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκουν, που προσπαθούν να δώσουν μία απάντηση που οφείλεται η πρωτοβουλία αυτή του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Γεωργίου Παπανδρέου, γιατί να παίξει σε μια ζαριά το μέλλον αυτού του τόπου, όταν ο ίδιος πριν από ένα χρόνο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, ερωτώμενος από το δημοσιογράφο του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ» κ. Σιδέρη, «γιατί δεν κάνετε δημοψήφισμα για την περίφημη σύμβαση του μνημονίου;» δήλωνε -και είναι καταγεγραμμένα παντού- ότι «θα έβαζα τη χώρα σε εθνική περιπέτεια». Τώρα δεν τη βάζει; Πότε έλεγε ψέματα, κύριε Υφυπουργέ; Τότε ή τώρα;

Περισσότερα...

«Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, τελειώνοντας την ομιλία μου στη Διαρκή Επιτροπή, είχα ισχυριστεί ότι η Κυβέρνηση επειδή δεν έχει κανένα σχέδιο ούτε για τη χώρα ούτε για τη διοίκηση αλλά ούτε για την ελληνική κοινωνία, οφείλει ως τελευταίο σχέδιο να επεξεργαστεί ένα σχέδιο διαφυγής από την εξουσία. Και νομίζω ότι αυτή είναι και η τελευταία «προσφορά» που μπορεί να κάνει προς την ελληνική κοινωνία και προς την ελληνική πολιτεία.

Περισσότερα...

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η τελευταία φορά που άκουσα στην Αίθουσα αυτή ότι η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η οποία στηρίζει αυτήν την Κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν το Δεκέμβρη του 2009 μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης και την υφαρπαγή της ψήφου από τον ελληνικό λαό με όλα εκείνα τα περίφημα που είχαν ακουστεί εκείνη την εποχή, ισχυριζόντουσαν όλοι οι συνάδελφοι και οι κυβερνητικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτήν την Αίθουσα ότι τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Θέλετε να σας θυμίσω για ποιο πράγμα; Το έλεγαν όταν έδιναν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου ειρήσθω εν παρόδω τότε το πήραν σε ποσοστό 80%-90% οι οικονομικοί μετανάστες.

Περισσότερα...

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανεβαίνω στο Βήμα σήμερα με πολύ βαρύ αίσθημα ευθύνης. Δεν θα πω το κοινότυπο, δηλαδή ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Ανεβαίνω στο Βήμα σεβόμενος τον όρκο μου, τον οποίο έδωσα πριν δυόμισι, τρία χρόνια σ’ αυτήν την Αίθουσα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, για να καταγράψω κάποιες θέσεις όχι σπονδής σε έναν κακέκτυπο παρακμιακό λόγο, ο οποίος γίνεται με την ευθύνη της Κυβέρνησης και με διαδικασία μάλλον κοινοβουλευτική, η οποία δείχνει την παρακμιακή λογική των πραγμάτων, αλλά κυρίως σεβόμενος τη λαϊκή εντολή των συμπολιτών μου από τη Λακωνία.

Περισσότερα...

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε σήμερα για τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επισπεύδεται αυτή η συζήτηση επικαλούμενη η Κυβέρνηση το άρθρο 84 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής. Μάλιστα, αυτό γίνεται ύστερα από τη δήλωση του Πρωθυπουργού.

Περισσότερα...